Godsbanen — Et mødested for mangfoldighed og fællesskab

Marianne Grymer Bargeman har været direktør hos Godsbanen i 1,5 år. Vi har taget en snak med hende om, hvilke arrangementer der skaber fælleskab i kulturhuset, samt hvordan Godsbanen inddrager lokale foreninger i husets aktiviteter og meget mere.

 
Kulturhuse er landets borgernære kulturinstitutioner, og det giver nogle helt særlige muligheder for at bidrage til samfundsudviklingen og skabe sammenhængskraft i menneskelig skala i Danmark.
 
 
Godsbanen har som mål at styrke kunstnerisk udvikling og produktion. På Godsbanen har alle adgang til at skabe og producere samtidig med at man kan blive inspireret af forskellige former for kunstneriske udtryk. Vi henvender os kort sagt til alle, som har lyst til at udvikle deres kulturelle kompetencer.
 

FOTO: TINA ROSING

 
Jeg oplever, at der er stor efterspørgsel efter at udvikle nye fællesskaber, men mange savner viden om, hvordan fællesskaber skabes, ledes og rammesættes, så de bliver bæredygtige. Her kan Kulturhusene noget helt særligt, fordi vi er trænede i at have øje for kompleksiteten og balancere de modsatrettede krav mellem eksempelvis individ og gruppe.
 
Forrige
Forrige

Nordhus – et nyt hjem for unge kulturskabere

Næste
Næste

Evigt Ung – fra idé til fondsstøttet projekt